02-09-2009, 13:05
|
 |
Seçkin Üye
|
|
|
|
Bosna stres olur
Ay-Yıldızlılar'ın üç önemli kozu Nihat, Arda ve Semih, sahalarında Estonya'yı yenmeleri halinde, ikincilik için mücadele ettikleri Bosna'nın bu stresi kaldıramayacağını söylediler.

Güney Afrika’da düzenlenecek olan 2010 Dünya Kupası Elemeleri’nde 5 Eylül’de sahasında Estonya ve 9 Eylül’de de Bosna Hersek’le karşılaşacak olan A Milli Takımımız’ın üç önemli yıldızı Nihat Kahveci, Arda Turan ve Semih Şentürk, basın toplantısı düzenledi. Grupta ikincilik için mücadele ettikleri Bosna Hersek’in puan kaybetmesini bekleyeceklerini belirten Nihat, “Kalan 4 maçımızda hedefimiz 12 puan olacak. Şu an form olarak hazır olmadığım gerçek ama her maç daha iyiye gidiyorum. Nedense sonuçlar kötü olduğu zaman, benim üzerime geliniyor. Gol atarsam her şey değişecek biliyorum. Daha önce 2008 Avrupa Şampiyonası finalleri öncesi zoru başarıp, turnuvaya katılma hakkı kazanmıştık. Yine aynısını yapıp, bu kez bizim için çok önemli olan Güney Afrika’nın yolunu tutacağız. Biz kazanırsak, Bosna’nın bu stresi kaldıramayacağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.
Cezalı Semih yok!
Sezon çok iyi bir başlangıç yapan Arda Turan, teknik ekip, medya, futbolcular ve taraftarın birleşmesi gerektiğini belirterek, “Son 10 saniyede bile maçı kazanabilecek bir takımız. Şimdi destek zamanı. Kaybedersek hep beraber kaybedeceğiz, kazanırsak da hep beraber gururlanacağız. En az İspanya kadar iyi bir takım olduğumuz fikrindeyim” diye konuştu. Cezalı olduğu için Cumartesi günü Estonya karşısında forma giyemeyecek olan Semih ise, “Taraftardan destek bekliyoruz. Estonya başlangıç olmasından dolayı zor geçecek. Ancak kazanacağımıza inanıyorum” açıklamasını yaptı.
Finallere nasıl gideriz?
Türkiye gruptan çıkmak için öncelikle ikincilik için mücadele ettiği Bosna Hersek’in puan kaybını bekleyecek. Bosna’nın bize yenilip ve başka bir ekibe puan kaybetmesi halinde, Ay-Yıldızlılar’ın kalan 4 maçını da kazanması gerekiyor. İspanya’nın liderlik ihtimalini göz önünde bulundurursak hedef; 9 grubun bulunduğu elemelerde en iyi 8 ikinci arasında yer alıp, finallere gitmek için son engel olan baraj maçında gelecek rakibi elemek olacak.
Fanatik
|